Home112Auto ramt bus in Amstelveen: drie gewonden, onder wie twee minderjarigen

Auto ramt bus in Amstelveen: drie gewonden, onder wie twee minderjarigen

Bij een botsing tussen een auto en een Connexxion-bus zijn vanmiddag in Amstelveen drie mensen gewond geraakt, onder wie twee kinderen. Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur aan de Van der Hooplaan.  De slachtoffers hebben lichte verwondingen opgelopen.  

Auto ramt Connexxion-bus in flank: drie gewonden

Dat vertelt een woordvoerder van de Amsterdamse politie aan NH Nieuws. 

De politiewoordvoerder laat weten dat de verwondingen vooralsnog ‘lijken mee te vallen’. De exacte leeftijden van de inzittenden zijn niet bekend, maar de politie bevestigt dat het om een volwassene en twee minderjarigen gaat. 

Geen gewonden in bus

In de bus is niemand gewond geraakt. Hoeveel passagiers er op het moment van de botsing in de bus op lijn 347 richting Uithoorn zaten, is niet bekend. De chauffeur is ongedeerd.

Op foto’s is te zien dat de auto de zijkant van de bus heeft geraakt. Gelet op de schade van de auto is dat met de neus gebeurd. Bij de botsing raakte het linker voorwiel van de auto los. De auto zelf kwam overdwars op het fietspad tot stilstand. 

Tekst gaat verder na de foto

Auto ramt Connexxion-bus in flank in Amstelveen: drie gewonden

De politie zette de Van der Hooplaan tussen de rotonde op het Keizer Karelplein en het Hueseplein af. Ambulancepersoneel heeft de slachtoffers opgevangen en eerste hulp verleend.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk gaat de VOA (Verkeersongevallenanalyse) van de politie daar nog onderzoek naar doen.

Dodelijk ongeluk

Een maand geleden raakte een 86-jarige fietser zwaargewond nadat hij op de Van der Hooplaan door een auto was geschept. Hij overleed later in het ziekenhuis.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS