HomeAmstelvenersASS EN Cultuurkabaal: Nieuw initiatief in Amstelveen voor culturele activiteiten

ASS EN Cultuurkabaal: Nieuw initiatief in Amstelveen voor culturele activiteiten

AMSTELVEEN – Amstelveen Subsidie Speeddates, kortweg ASS, is een nieuw initiatief bedoeld voor iedereen in Amstelveen die een leuk idee heeft voor een culturele activiteit in de wijk, maar niet over de middelen beschikt om dit uit te voeren. Op 11 en 25 april 2022 vinden de eerste speeddates plaats.

Meer culturele activiteiten in de wijk

Amstelveen Subsidie Speeddates is het antwoord op een behoefte die is gepeild in het inwonersonderzoek ‘Het culturele leven in Amstelveen 2020’. Daaruit is gebleken dat de bewoners graag meer culturele activiteiten en aanbod in de Amstelveense wijken zouden zien. In samenwerking met onder meer welzijnsorganisatie Participe Amstelland en de wijkcoaches is Platform C-cultuurcoach Luc Upson aan de slag gegaan om een format uit te werken.

Uitgangspunten zijn een gemakkelijke en laagdrempelige manier om lokale initiatieven aan te moedigen, zonder ingewikkelde en tijdrovende procedures. Wel met een korte mondelinge toelichting in het Nederlands of Engels en een antwoord daarop op zeer korte termijn. Iedereen is van harte welkom hieraan bij te dragen. Belangrijk is dat hiermee een vraaggericht aanbod wordt gecreëerd, want ‘de cultuursnelweg in Amstelveen is vooral eenrichtingsverkeer’, zegt Luc Upson. ‘het aanbod wordt voornamelijk vanuit de grote culturele organisaties gestuurd’.

Speeddates

Tijdens de Amstelveen Subsidie Speeddates op 11 en 25 april krijgt iedereen de kans zijn idee te pitchen voor een panel van deskundigen. Is het panel enthousiast, dan staat er € 1.000,- tot € 2.500,- klaar om het idee uit te voeren. Waar moet men aan denken? Aan alles wat kan zorgen voor een verrijking van het lokale culturele leven. Een buurtpicknick met muziek, een wijkfeest met straattheater, een Caribische drumband opzetten, een korte film maken. Er is in principe heel veel mogelijk. Maar er zijn wel enkele voorwaarden aan ASS verbonden. Het project wordt gefinancierd door Amstelidee en de gemeente Amstelveen.

Nog meer CultuurKabaal

Er is nog meer cultuurnieuws. Na een goed ontvangen try-out afgelopen zomer is het project CultuurKabaal gestaag verder gegaan met het aanbieden van cursussen, speciaal bedoeld voor kinderen – na schooltijd te volgen en gewoon in de buurt. Dankzij de geslaagde start in Wijkcentrum Alleman werd Wijkcentrum De Bolder als locatie toegevoegd en vanaf 4 april 2022 is er ook CultuurKabaal in SAKB KunstLokaal.

Het gaat om een initiatief van Platform C. Het programma van deze editie is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek Amstelland en Klas Alpha. Amstelidee en de Gemeente Amstelveen financieren het project De bedoeling is dat kinderen in hun eigen wijk aan de slag gaan met wat zij echt leuk vinden en daardoor hun talenten ontdekken.

Van streetdance tot programmeren

In Wijkcentrum Alleman wordt CultuurKabaal vanaf 4 april 2022 voortgezet met trajecten van negen lessen per discipline op de maandag- of dinsdagmiddag. Er kan worden gekozen voor Arts & Crafts (8-12 jaar), Streetdance (6-9 jaar) of Theater (8-12 jaar).

In Wijkcentrum De Bolder zijn vanaf 4 april trajecten te volgen van negen lessen per discipline op de maandag- of dinsdagmiddag. De keuzes zijn Streetdance (6-9 jaar), Hiphop Dance (8-12 jaar), Animatie & Programmeren (6-9 jaar) en DJ (8-12 jaar).

In SAKB KunstLokaal zijn vanaf 4 april twee series van elk negen kennismakingslessen te volgen, naar keuze: Streetdance – Video Verhalen – Theater (6 – 9 jaar) of Hiphop Dance – DJ – Arts & Crafts (8 – 12 jaar).  Voor inschrijving en overige informatie: https://www.platform-c.nu/cultuurkabaal.

Amstelveen Subsidie Speeddates

Voor meer informatie en inschrijven: www.platform-c.nu/ass

Maandag 11 april vanaf 20.00 uurWijkcentrum Alleman

Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 – 1183 JM  Amstelveen 

Maandag 25 april vanaf 20.00 uur – Wijkcentrum De Bolder

Groenhof, 1186 DL Amstelveen

Vanaf maandag 4 april

Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen

Wijkcentrum De Bolder, Groenhof, 1186 DL Amstelveen

SAKB KunstLokaal, Ouderkerkerlaan 15, Amstelveen

Mocht je er niet uitkomen en eventuele andere vragen hebben kun je contact opnemen met Luc Upson, cultuurcoach bij Platform C: 06-166 169 51

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS