HomePolitiekCDAArjen Siegmann nieuwe lijsttrekker voor CDA Amstelveen

Arjen Siegmann nieuwe lijsttrekker voor CDA Amstelveen

AMSTELVEEN – De leden van het CDA in Amstelveen hebben Arjen Siegmann gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezing in maart. Siegmann (48) neemt het stokje over van Pier Rienks. De huidige fractie-voorzitter heeft aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode.

Het CDA-bestuur was het liefst doorgegaan met Rienks maar respecteert zijn besluit. “Wij zijn Pier erkentelijk voor het vele werk dat door hem in de raad voor Amstelveen is verzet. Wij denken daarbij in het bijzonder aan de vele moties die met succes door de fractie zijn ingediend op het gebied van veiligheid en zorg.’ Rienks staat nog wel als lijstduwer op de kieslijst op plek 15. 

Herkenbaar

Na de ontstane vacature is het CDA op zoek gegaan naar een kandidaat die bekend was met de gemeentelijke politiek en die als een herkenbare CDA-lijsttrekker de verkiezingen in zou kunnen gaan. De partij vond in Arjen Siegmann geschikte kandidaat. Siegmann was al eerder lid van de gemeenteraad (2006-2012) en is stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en tevens hoofddocent financiële economie aan de Vrije Universiteit.

Siegmann zelf: “Ik geloof in de christendemocratie als stuwende kracht voor democratie en als bron van politiek handelen. Amstelveen is gebaat bij een sterk CDA dat zich dienstbaar opstelt aan de samenleving en betrouwbaar is in zijn politieke
keuzes. Wij willen er zijn voor alle inwoners van Amstelveen.”

Van Engelen tweede

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 5 januari stelden de christendemocraten ook de rest van de kieslijst vast. Op nummer twee staat raadslid Sandra van Engelen.
De top tien bestaat verder uit Bert Rouwenhorst, Dick Aanen, John van Scheijndel, Job
Siegmann, Timothy Doekhie, Amandhalia Varenhorst-Nasserie, Klaas van Gelderen en
Trudie Aanen. Het definitieve verkiezingsprogramma zal eind deze maand gepresenteerd worden.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS