HomeAANdachtCrime in AmstelveenAppartement drugscrimineel Alduino G. in beslag genomen

Appartement drugscrimineel Alduino G. in beslag genomen

AMSTELVEEN – Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft op verzoek van de rechtbank van Lecce (Italië), op 26 november het appartement van Alduino G. in beslag genomen. Giannotta is veroordeeld voor internationale drugshandel door de Italiaanse, Duitse en Nederlandse autoriteiten en is in februari gearresteerd in Brazilië. 

De 59-jarige G. woonde in Amstelveen. Daar was G. de afgelopen jaren een restaurantbedrijf begonnen en een winkel met typisch Italiaanse producten geopend. Maar de man was onlangs met zijn vrouw naar het buitenland verhuisd, waar hij een bedrijf begon voor de bouw van prestigieuze eigendommen, vermoedelijk met behulp van de opbrengsten van de drugshandel waarbij hij sinds 1986 betrokken is. Hij had contacten met de belangrijkste criminele organisaties van de wereld en was bekend onder vele namen zoals Gandhi of de Nederlander. 

Aan de top

Hij werd afgelopen februari in Brazilië gearresteerd, tijdens een inval in zijn luxueuze fazenda (landgoed), omdat hij aan de top zo staan ​​van een organisatie die zich inzet voor de internationale mensenhandel en cocaïnehandel tussen Salento, Brazilië en Nederland. Het anti-maffia onderzoeksteam kreeg de 59-jarige G. in het vizier, doordat zijn vermogen niet in verhouding stond tot zijn inkomen en daarom is toe te schrijven aan opbrengsten uit illegale activiteiten.

Het appartement heeft een waarde van een miljoen euro. Het bevel tot beslaglegging heeft daarnaast ook nog betrekking op twee stukken grond en drie gebouwen in Lecce.

Update: het appartement blijkt van zijn zoon te zijn. Zie ook: ‘Zoon Italiaans maffiakopstuk runt bedrijf samen met Amstelveens raadslid’

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS