HomeAalsmeerAmsterdamse Bos krijgt 4 miljoen euro voor achterstallig onderhoud

Amsterdamse Bos krijgt 4 miljoen euro voor achterstallig onderhoud

AMSTELVEEN – De gemeente Amsterdam gaat miljoenen investeren in de renovatie van het Amsterdamse Bos. Het geld moet besteed worden aan het inlopen van achterstallig onderhoud aan bruggen en kinderbaden.

Dat meldt het Parool. 

Naast de eenmalige 4 miljoen krijgt het bos ook een verhoging van het structurele budget voor groenvoorziening en paden van 1,6 miljoen. In het bos zijn ook meerdere bruggen noodgedwongen gesloten door achterstallig onderhoud. Nu wordt er in kaart gebracht welke bruggen het hardst toe zijn aan renovatie.

Populair

Het Amsterdamse Bos wordt door steeds meer mensen bezocht. Daarom werd in augustus besloten om na te denken over het verkleinen van de losloopgebieden voor honden, om zo de veiligheid in het bos te verhogen. De overweging is gebaseerd op de drukte en veiligheid. De afgelopen twintig jaar is het bezoekersaantal namelijk van 4,5 miljoen naar 6 miljoen per jaar gestegen. De gemeente zei toentertijd dat de toename van bezoekers ook meer onveilige situaties en verstoring van de natuurontwikkeling veroorzaakt.

Foto('s):NH Nieuws/AT5
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS