HomeAmstelvenersAmstelveners willen Oekraïners helpen, maar hoe?

Amstelveners willen Oekraïners helpen, maar hoe?

AMSTELVEEN – De oorlog in Oekraïne raakt vele mensen. Zo ook de inwoners van Amstelveen. Veel Amstelveners zijn inzamelingsacties gestart om mensen in Oekraïne te helpen. Ook zijn sinds donderdag de eerste vluchtelingen opgevangen in Amstelveen.

De gemeente Amstelveen probeert zover mogelijk om alle soorten hulp op een rijtje te zetten. Hier een overzicht:

Helpen van gevluchte Oekraïeners in Amstelveen

  • Vluchtelingenwerk speelt een belangrijke rol in de opvang van vluchtelingen in Amstelveen. Zij kunnen jouw hulp goed gebruiken. Door je als vrijwilliger aan te melden maak je echt het verschil. Voor meer informatie of om te solliciteren, kun je contact opnemen via het mailadres: amstelveen@vluchtelingenwerk.nl.
  • Ook het Rode Kruis heeft de komende tijd veel vrijwilligers nodig. Je kan je voor de regio Amsterdam-Amstelland aanmelden via de website van het Rode Kruis. 
  • De vrijwilligerscentrale Amstelland bemiddelt tussen organisaties die hulp verlenen en vrijwilligers. Meer informatie lees je op vrijwilligerscentrale Amstelveen voor Elkaar.

Opnemen van gevluchte Oekraïeners in huis

Wil je Oekraïense vluchtelingen bij jou thuis huis opvangen? Kijk dan voor meer informatie op Vluchtelingenwerk: Ik wil een Oekraïense vluchteling in huis nemen.

Stichting Oekraïners in Nederland

Stichting Oekraïners in Nederland heeft meer dan dertig verzamelpunten georganiseerd in heel Nederland waar hulpgoederen kunnen worden afgegeven. Meer informatie kan worden gevonden op de website Stichting Oekraïners in Nederland.

Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak, schoon drinkwater en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.

Op de website van Gemeente Amstelveen kun je terecht voor de nieuwste ontwikkelingen.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS