HomeAmstelvenersAmstelvener zamelt 53 kilo GFT per inwoner in: compost als bedankje

Amstelvener zamelt 53 kilo GFT per inwoner in: compost als bedankje

AMSTELVEEN – In 2020 is er 4.815 ton aan GFT en etensresten ingezameld in Amstelveen, dit is gemiddelde 53 kg per inwoner. In 2019 werd er 4.512 ton aan GFT en etensresten ingezameld, oftewel 49,1 kg per inwoners. 

De gemeente Amstelveen geeft daarom zaterdag 9 oktober gratis zakken compost weg als bedankje voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en etensresten. Amstelveners kunnen maximaal vier zakken compost ophalen op Langs de Werf 10 (bedrijventerrein Legmeer).

Openingstijden

De poort gaat open om 8:30 uur. Op = op. Tussen 10:00 en 12:00 uur is het een rustiger periode en is er nog meer dan voldoende compost aanwezig. Medewerkers van de werf kunnen om uw legitimatie vragen.

Naast compost zijn ook gratis plastic zakken verkrijgbaar voor plastic verpakkingsmateriaal, Metaal/blik en Drinkpakken (PMD). Ook kunnen Amstelveners tuintegels kwijt in het kader van de NK Tegelwippen. De eerste 300 huishoudens die op 9 oktober tuintegels komen brengen ontvangen een zakje bijvriendelijke bloembollen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS