Home112Amstelvener die dodelijk om zich heen stak voor rechter

Amstelvener die dodelijk om zich heen stak voor rechter

AMSTERDAM – Amstelvener Mustapha S. die in mei dit jaar wild om zich heen stak in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat staat donderdag voor het eerst voor de rechter. Om 10.00 uur begint de inleidende zitting in de strafzaak tegen de 30-jarige man.

De verdachte wordt vijfmaal poging tot moord en eenmaal moord ten laste gelegd. Het dodelijke slachtoffer was de 64-jarige Cornelis (Roy) Titawanno uit Amsterdam.

Lees ook: 29-jarige Amstelvener aangehouden voor steekpartij de Pijp

Zesde slachtoffer

Bij het incident in en rond de Ferdinand Bolstraat werden vijf mensen afzonderlijk van elkaar neergestoken. Een van hen, een 64-jarige Amsterdammer, kwam om het leven. De overige vier gewonden, tussen de 21 en 28 jaar oud uit Amsterdam en Haarlem, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De slachtoffers kennen elkaar niet.

In eerste instantie zou de man terecht staan voor vier keer poging tot moord, maar het OM heeft aan de tenlastelegging een zesde slachtoffer toegevoegd, dat niet gewond raakte. In zijn richting werden namelijk wel stekende bewegingen gemaakt. 

S. zat sinds zijn arrestatie in volledige beperking en mocht in die periode alleen contact hebben met zijn advocaat. Die beperkingen werden begin juni opgeheven. Hij is geen bekende van politie of justitie. 

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS