Home112Amstelvener Ahmet G. op lijst 'Most Wanted'; in Westwijk beschoten crimineel zit...

Amstelvener Ahmet G. op lijst ‘Most Wanted’; in Westwijk beschoten crimineel zit mogelijk in Turkije

AMSTELVEEN – De 59-jarige Amstelvener Ahmet G. staat sinds dinsdag op de zogenoemde ‘Most Wanted-list’. Om op deze lijst te komen moet je verdacht worden van behoorlijk heftige feiten. De Amstelvener, die zich vermoedelijk in Turkije ophoudt, wordt door de Nederlandse recherche verdacht van grootschalige cocaïnehandel.

In het kader van het onderzoek naar de drugsbende van Ahmet G. werd dinsdag een drietal mannen opgepakt bij huiszoekingen in Koudum, Purmerend, Meppel en Amsterdam. In Amsterdam werd een ton aan cash aangetroffen en een grote hoeveelheid dure horloges. Ook werden een Mercedes AMG en een Audi S8 in beslag genomen.

Meerdere schietpartijen Westwijk

De eerste keer dat Ahmet G. het Amstelveens nieuws haalde was in 2019. Hij werd toen in het bijzijn van zijn zeventienjarige dochter beschoten voor zijn huis aan De Grote Wielen in Westwijk. G. en zijn dochter raakten hierbij lichtgewond.

De schietpartij zorgde voor een grote schok in de Westwijk. Het was niet de eerste keer dat er in de wijk werd geschoten. Eerder was er al een dodelijke schietpartij aan Beeckestijn in december 2014. Ook was er 2000 de mislukte aanslag op Cor van Hout die samen een zus van Willem Holleeder aan de Catharina van Renneslaan.

Martelcontainer

Ahmet G. is 2022 veroordeeld tot 33 maanden cel voor fraude en het witwassen van geld. In afwachting van zijn hoger beroep was hij echter op vrije voeten, meldt het doorgaans goed geïnformeerde crimesite.nl. De politie vermoedt dat G. een van de mensen die op de nominatie stond te worden gemarteld in container die in de Wouwse Plantage was ingericht door een groep criminelen.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS