Home112Amstelvener (33) met drank bestemd voor Formule 1 aangehouden in haven

Amstelvener (33) met drank bestemd voor Formule 1 aangehouden in haven

AMSTELVEEN – Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amstelveen is aangehouden in de Amsterdamse haven omdat hij met een ingevorderd rijbewijs toch de weg op was gegaan. Bovendien was zijn vrachtwagen met 75 procent overladen. Hij vervoerde een lading drank die was bestemd voor de Formule 1 in Zandvoort. 

De man kon aangehouden worden tijdens een controle van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Koninklijke Marechaussee, Douane, Port of Amsterdam en de politie in de Amsterdamse haven. 

Tijdens de controle werd ook nog een 41-jarige Duitser aangehouden omdat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zou zijn gekropen. 

Ernstige gebreken 

Zes voertuigen werden gewogen waarvan er vier te zwaar bleken te zijn. Meerdere voertuigen hadden zulke ernstige gebreken, dat die eerst gerepareerd moesten worden voordat ze weer de weg op mochten. Ook werd in een voertuig een kenteken van een gestolen scooter gevonden. 

In totaal zijn 25 boetes uitgedeeld. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS