Home112Amstelvener (19) opgepakt in verband met explosief bij Poolse supermarkt Beverwijk

Amstelvener (19) opgepakt in verband met explosief bij Poolse supermarkt Beverwijk

AMSTELVEEN – De verdachte die vannacht is aangehouden in de buurt van een Poolse supermarkt in Beverwijk blijkt een negentienjarige Amstelvener te zijn. De man werd in de kladden gegrepen nadat hij vermoedelijk een explosief bij de supermarkt had neergelegd.

De Poolse supermarkt in Beverwijk is twee keer eerder doelwit geweest van een explosie. In de nacht van 8 op 9 december vorig jaar was er een harde knal te horen in winkelcentrum De Beverhof. Drie dagen later volgde er een tweede explosie, nog zwaarder dan de eerste. 

Eerder, in de nacht van 7 op 8 december brandde een Poolse supermarkt in Aalsmeer af na een explosie. Beide supermarkten hadden toen dezelfde eigenaar en naam: Biedronka. Ondertussen heeft de Poolse supermarkt in Beverwijk nieuwe eigenaren en een nieuwe naam, Solo Polo.

Verdachten

Na aandacht in het programma Opsporing Verzocht, waarin onder meer een jerrycan werd getoond, werden vorige maand Amsterdammers in de leeftijd van 20 tot 26 jaar opgepakt. Een van hen werd aangehouden in Frankrijk en uitgeleverd aan Nederland. 

De raadkamer van de rechtbank bepaalde vorige week dat een van de vier verdachten die zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen op Poolse supermarkten in Beverwijk, Aalsmeer en enkele Noord-Brabantse plaatsen zijn zaak in vrijheid mag afwachten. In januari werd ook nog een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de eerste aanslag in Beverwijk. Ook hij mag zijn zaak in vrijheid afwachten. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS