Home112Amstelveense vrouw (47) en twee zonen verdacht van witwassen miljoenen euro's

Amstelveense vrouw (47) en twee zonen verdacht van witwassen miljoenen euro’s

AMSTELVEEN – De FIOD heeft het druk in Amstelveen de laatste tijd. Afgelopen maandag werd een Amstelveense vrouw van 47 jaar en haar twee Amsterdamse zonen van 25 en 26 opgepakt. Zij worden verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s.

De verdachten hebben panden aangekocht en daarbij zijn de betalingen verricht door buitenlandse ondernemingen, zogenoemde offshore vennootschappen. De uiteindelijke belanghebbenden van deze offshore vennootschappen zijn onbekend.

Lees ook: Amstelveens vastgoedman aangehouden op verdenking van witwassen crimineel geld

Dit FIOD-onderzoek is een onderdeel van het project Offshore vennootschappen van het Anti Money Laundering Centre (AMLC). Offshore vennootschappen zijn een bekend fenomeen bij witwassen en dit project richt zich op het misbruiken van dit soort vennootschappen voor witwassen van crimineel geld.

Uit het AMLC-project kwam naar voren dat een onderneming op de Seychellen sinds 2014 eigenaar is van een woning in Amstelveen. In deze woning woont de 47-jarige verdachte. De uiteindelijke belanghebbende van de onderneming is onbekend waardoor het niet duidelijk is wie het vastgoed uiteindelijk heeft gefinancierd.

Lees ook: Inval bij echtpaar Noorddammerlaan na verdenking witwassen crimineel geld

Onderzoek van de FIOD naar de 47-jarige verdachte leerde dat op haar naam en de naam van haar twee zonen drie vastgoedobjecten waren ingeschreven. Ook zou de aankoop van het vastgoed van deze drie verdachten zijn betaald door een offshore vennootschap uit Hong Kong. De uiteindelijke belanghebbende van die onderneming is ook onbekend.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS