HomeAmstelvenersAmstelveense voetballer Carel Eiting vervolgt zijn carrière bij FC Volendam

Amstelveense voetballer Carel Eiting vervolgt zijn carrière bij FC Volendam

De Amstelveense profvoetballer Carel Eiting vervolgt zijn carrière bij eredivisionist FC Volendam. De Amstelvener genoot zijn jeugdopleiding bij AFC Ajax en kwam ook regelmatig uit voor het eerste van de club. Na Ajax vervolgde de 24-jarige Eiting zijn voetballoopbaan bij KRC Genk en Huddersfield Town.

Eiting, vaak De Professor genoemd, staat te boek als een slimme middenvelder die de lijnen als geen ander kan uitzetten. Lang werd hij binnen Ajax gezien als de opvolger van Frenkie de Jong. Mede door blessureleed (knie) kon hij de hoge verwachtingen bij Ajax nooit helemaal waarmaken.

Trainer Wim Jonk oude bekende

Na omzwervingen in Engeland en België is Eiting nu weer terug in Nederland. Bij zijn nieuwe club Volendam treft hij trainer Wim Jonk die hij nog kent van de Ajax-jeugd. Ook wordt hij teamgenoot van de uit Amstelveen afkomstige Daryl van Mieghem.

Op de website van FC Volendam zegt Eiting veel zin te hebben in het spelen bij Volendam. “Een club met veel ambities en een mooie groeipotentie. Ik heb enorm veel vertrouwen in Wim Jonk en zijn team. Ik denk dat hun filosofie over voetbal perfect bij mij past en weet zeker dat ik mij bij hun verder kan ontwikkelen.”

Foto('s):FC Volendam
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS