HomeAmstelvenersAmstelveense schrijfster Berkleef sleept Gouden Strop 2021 binnen met 'Bloedsteen'

Amstelveense schrijfster Berkleef sleept Gouden Strop 2021 binnen met ‘Bloedsteen’

AMSTELVEEN – De 35-jarige Amstelveense schrijfster Bernice Berkleef heeft zaterdag de Gouden Strop gewonnen voor haar boek Bloedsteen. De Gouden Strop is de belangrijkste Nederlandse prijs voor thrillers. Berkleef noemt het binnenslepen van de prijs surrealistisch. ,,Dit is een jeugddroom,” stamelde ze vol ongeloof bij de bekendmaking van de prijs.

De jury noemt Bloedsteen een knap geschreven en spannende thriller die
verleden en heden met elkaar verbindt. Daarbij wordt vermeldt dat de geschetste karakters in het boek goed gevat zijn en dat het verhaal tot een onverwacht einde is opgebouwd.

‘Schrijvers willen dit’

Berkleef wist al vroeg dat ze schrijfster wilde worden. ,,Als je jong bent ga je dromen van of de Gouden Griffel of de Gouden Strop. Net zoals acteurs een Oscar willen. Schrijvers willen dit. Sommige schrijvers zeggen dat prijzen ze niets kunnen schelen, maar ik wilde altijd al die Gouden Strop winnen,” verklaarde ze gisteren bij de uitreiking.

Voor de Gouden Strop 2021 waren ook boeken van Saskia Noort, Hugo Luijten, René Appel en Toni Coppers genomineerd. Wie de prijs binnensleept krijgt een sculptuur en 10.000 euro.

Bekijk het bekendmaken van de prijs op de site van het AD.

Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS