HomeAmstelveners'Amstelveense ouderen vooral op zoek naar betaalbare woningen'

‘Amstelveense ouderen vooral op zoek naar betaalbare woningen’

AMSTELVEEN – Tijdens een door GroenLinks gehouden informatie-avond waarbij wonen voor ouderen centraal stond, is nogmaals duidelijk geworden dat het in Amstelveen ontbreekt aan betaalbare woningen die geschikt zijn voor ouderen.

Er zijn genoeg interessante oplossingen voor ouderenhuisvesting. Toch bleek uit de reacties van het publiek dat er vooral aandacht nodig is voor het tekort aan betaalbare woningen die geschikt zijn voor ouderen.

Raadsleden Kruijer en Aouni: “Tijdens de bijeenkomst werd weer pijnlijk duidelijk dat veel ouderen geen kant op kunnen en hierdoor niet de levenskwaliteit krijgen, waar ze na al die jaren hard werken, recht op hebben”. 

Vervolg

Ouderen zijn best bereid om hun vaak (te) grote woning te verlaten. Zodoende kan er weer ruimte worden gecreëerd op de huidige overspannen woningmarkt. Toch passen ouderen ervoor om meer te gaan betalen voor minder meters.

Dat het probleem leeft bleek wel uit de grote hoeveelheid aanmeldingen voor de informatie-avond die afgelopen zaterdag werd gehouden. In de Buurtkamer in Keizer Karelpark was te weinig ruimte waardoor de bijeenkomst ook via een livestream toegankelijk is gemaakt. 

Naar aanleiding van de bijeenkomst is GroenLinks van plan een vervolg te organiseren.

De presentaties van de spreker willen ontvangen zijn digitaal op te vragen. Dan kan dat door een e-mail te sturen naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Dit e-mailadres kan ook worden aangeschreven om de hoogte te worden gehouden van de vervolgavond.

Lees ook de artikelen in onze AANdacht-special Oud in Amstelveen.

AANRADERS