HomeAmstelvenersAmstelveense olympiërs kunnen zich verheugen op meerdere huldigingen bij halen medaille

Amstelveense olympiërs kunnen zich verheugen op meerdere huldigingen bij halen medaille

AMSTELVEEN – De Amstelveners die meedoen aan de Olympische Spelen kunnen rekenen op diverse huldigingen in diverse gemeenten als ze daadwerkelijk een medaille pakken.

Zo kan Kira Toussaint met een beetje mazzel rekenen op drie feestjes. Toussiant is Amstelveense maar woont tegenwoordig in Assendelft. TopSport Amsterdam rekent haar weer onder de Amsterdammers omdat ze lid is van de Amsterdamse zwemclub De Dolfijn.

Toussaint maakt een zeer grote kans om met eremetaal thuis te komen. In het pre-Olympisch jaar heeft ze veel indruk gemaakt en wist ze zelfs een wereldrecord neer te zetten op de korte baan bij de 50 meter rugslag. Zoals bekend is Toussaint dochter van de Amstelveense Jolanda de Rover die goud pakte op de 200 meter rugslag tijdens de Olympische Spelen van 1984 die in Los Angeles werden gehouden.

De in Leeuwarden geboren judoka Tornike Tsjakadoea heeft Georgische roots en woont tegenwoordig in Amstelveen. In het vaderland van zijn vader wordt Tornike als Georgiër gezien. Bij het binnenhalen van een medaille kan hij in ieder geval rekenen op trotse Nederlanders en Georgiërs.

De in Amstelveen geboren badmintonner Robin Tabeling woont tegenwoordig in Arnhem maar maakte zijn eerste smashes in clubverband bij Van Zijderveld. Met een beetje mazzel kan hij bij eremetaal dus ook op twee huldigingen rekenen.

De Uithoornse hockeyster Felice Albers werd geboren in Amstelveen en hockeyt bij MHBC Amsterdam. Net als bij Kira Toussaint zijn de kansen op een medaille voor haar heel groot. Naast een Uithoorns feestje kan ze dan ook in Amsterdam aan de borrel omdat TopSport Amsterdam haar in Amstelveen gevestigde hockeyvereniging als Amsterdamse club beschouwt. Het gezien de naam van de club niet zo gek is.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS