HomeAmstelvenersAmstelveense Noëlle Roorda haalt zilver op paralympische spelen

Amstelveense Noëlle Roorda haalt zilver op paralympische spelen

AMSTELVEEN/TOKYO – Paralympier Noëlle Roorda heeft vrijdag in de stromende regen in Tokyo een zilveren medaille weten te bemachtigen met speerwerpen. Roorda wist haar eigen grenzen te verleggen door een nieuw persoonlijk record te gooien.

Noëlle vertelt AAN! Amstelveen voorafgaand aan haar finale best zenuwachtig te zijn.

“Alle indrukken maakte me in het begin in de war”, gaf ze toen toe. “Ik ben in 2019 wel naar het WK geweest, maar we hebben het hier wel over de Paralympische Spelen, dus dat is wel even van een heel ander niveau.” Ze ging de wedstrijd wel met vertrouwen tegemoet, zat lekker in haar vel en wilde vooral haar persoonlijke record overtreffen door meer dan veertig meter te gooien.

Uiteindelijk blijkt dat dit is gelukt. Tijdens de finale gooide Noëlle een afstand van 40,06 meter. Dit bleek goed te zijn voor een zilveren medaille. Alleen de Nieuw-Zeelandse Holly Robertson kon nog verder gooien.

De gegooide afstand is een nieuw persoonlijk record voor Noëlle, die eerder al Europees kampioen werd. De familie van Noëlle is in feestelijke sferen. ,,Ik heb hier geen woorden voor. Wij zijn supertrots!” laat de vader van Noëlle aan AAN! Amstelveen weten.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS