HomeAmstelvenersAmstelveense Maaike Schulten pakt twee wereldtitels bij WK kickboksen

Amstelveense Maaike Schulten pakt twee wereldtitels bij WK kickboksen

Het Amstelveense sporttalent Maaike Schulten is afgelopen week tweevoudig wereldkampioen geworden op het WK WAKO Kickboksen dat werd gehouden in het Italiaanse Jesolo. De prestatie van Maaike is uniek te noemen. Ze is de eerste wereldkampioen uit Nederland bij de WAKO.

Schulten pakte de wereldtitels in de categorieën Creative Forms en Pointfighting. Daarnaast wist ze ook beslag te leggen op de zilveren medaille in de categorie Musical Forms.

Karatedo Yokoso

De kersverse Amstelveense wereldkampioen traint in onze gemeente en zit in de examenklas vwo op het KKC. Onder leiding van haar trainer en coach Carvin Burke en Stefano Scandola buffelt ze vier dagen in de week op het allerhoogste niveau bij Karatedo Yokoso van John Engelhardt.

Maaike was met een ongeslagen status in 2022 naar het kampioenschap afgereisd en wist ondanks de druk haar favorietenrol meer dan waar te maken. Met meer dan 2.800 deelnemers uit 63 landen was dit WK het grootste evenement bij het kickboksen ooit. De beste deelnemers uit de hele wereld gaven acte de présence.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS