Home 112 Amstelveense kat Rocky na 1,5 week uit spouwmuur gered

Amstelveense kat Rocky na 1,5 week uit spouwmuur gered

AMSTELVEEN – De logeerpartij van de Amstelveense kat Rocky is onbedoeld uitgelopen op een spannend avontuur. Rocky kroop vorige week zondag op zijn logeeradres onder een vloer. Daarna was er geen spoor van hem te vinden.

Hierop werd de hulp van de dierenambulance ingeroepen. Na een eerste inspectie werd gelijk de brandweer ingeschakeld. Er is van alles geprobeerd om de kat te vinden. Maar er was geen teken van Rocky. Hierop werd gedacht dat het diertje mogelijk toch het huis was ontvlucht.

Sporen bij de buren

Na een tijdje werden er bij de buren op zolder uitwerpselen gevonden van een kat. De dierenambulance kwam daarom opnieuw opdraven. Daarnaast werd wederom de hulp van de brandweer gevraagd. Opnieuw werd er gezocht naar de Rockt. Tijdens de zoektocht werden er zelfs meerdere gaten in de vloer gemaakt.

Vervelende lucht

Even leek het er op dat de locatie van de kat bekend was. Echter zat er een radiator in de weg. ,,Helaas zouden wij die radiator niet niet zonder schade kunnen verplaatsen, dus gaven wij het advies om een loodgieter te bellen.” aldus de brandweer op Facebook.

,,Toen er wat platen waren weggehaald, roken we een lucht die we niet wilde ruiken en gingen we er vanuit dat Rocky overleden was,” laat de dierenambulance weten. Hierop staakte ook de brandweer de zoektocht, in afwachting van de loodgieter.

De loodgieter zette vervolgens een speciale onderzoekscamera in. ,,Ineens kwamen de ogen van Rocky in beeld. De ontlading was enorm, want na 1,5 week en de warmte op zolder waren wij er bang voor dat hij niet meer zou leven,” aldus een medewerker van de dierenambulance.

Paniek

De kat bleek in een U-profiel te zitten waar hij niet in kon draaien. Uiteindelijk is het dier met behulp van de camera zelf uit dat profiel gekomen. ,,Het had wat voeten in de aarde, maar ineens zagen wij zijn koppie. Hij was volledig in paniek. Uiteindelijk hebben we hem opgesloten in de badkamer, waar we Rocky konden vangen.”

Rocky is met spoed naar de dierenarts gebracht. ,,De kat heeft wat medische zorg nodig, maar het komt helemaal goed met hem.”

Mobiele versie afsluiten