HomeAmstelvenersAmstelveense Gouden Koets om senioren meer bewegingsvrijheid te geven

Amstelveense Gouden Koets om senioren meer bewegingsvrijheid te geven

AMSTELVEEN – Terwijl in de Tweede Kamer wordt gesoebat of de échte Gouden Koets überhaupt wel moet terugkeren, gaat in september een Gouden Koets in Amstelveen rijden. Stichting Gouden Dagen gaat bewoners van Brentano dan met een elektrisch transportmiddel gratis vervoer binnen de Amstelveense gemeentegrenzen aanbieden.

En dat autootje lijkt verdacht veel op de Gouden Koets. Verschilletje… Geen paardenkrachten die het geheel voorttrekken, maar een elektromotor die je van A naar B brengt. De Amstelveense senioren kunnen zich dan even koning of koningin wanen terwijl de koetsier zorgt dat de rit veilig verloopt.

Onbetaalbaar vrijwilligerswerk

En er worden ook nog chauffeurs/koetsiers gezocht. Alleen word je dat niet zomaar. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs B, lief zijn voor de Amstelveense senioren en hen veilig naar één van de locaties kunnen brengen. Zij kunnen dan deelnemen aan een activiteit of misschien wel een restaurant bezoeken, waarna jij hen ook weer thuis brengt. Je sportieve rijstijl dien je wel thuis te laten, want een rustig en comfortabel ritje wordt gewaardeerd.

Ondanks dat de werkzaamheden op vrijwillige basis zijn, krijg je er wel veel voor terug. Zoals een goed gevoel, omdat veel ouderen dankzij jou nog ergens kunnen komen en een gezellig praatje kunnen maken. Onbetaalbaar dus.

Je kunt je aanmelden bij Annemieke Biemond, Coördinator Vrijwilligerswerk.Een mailtje naar a.biemond@bretano.nl of even bellen naar 06-49494854.

Een complete functieomschrijving voor elektrisch koetsier is hier te vinden.

Foto('s):Brentano
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS