HomeSportAmstelveense Felice Albers gaat met hockeydames om goud strijden in Tokio

Amstelveense Felice Albers gaat met hockeydames om goud strijden in Tokio

TOKIO – De Nederlandse hockeyvrouwen gaan strijden om het goud op de Olympische Spelen in Tokio. Woensdagochtend walste Oranje in de halve finale over regerend olympisch kampioen Groot-Brittannië heen.

Er was ook een rol weggelegd voor Felice Albers uit Amstelveen. De slechts 21 jaar oude speelster opent het vuur woensdagnacht met het eerste doelpunt voor Nederland. In het tweede kwart maakt ze vervolgens van dichtbij de 4-0 uit een voorzet van Lideweij Welten.

De middenvelder debuteerde in 2015 op vijftienjarige leeftijd als B-junior in Amsterdam Dames 1. In 2019 maakt ze haar debuut in Oranje, tijdens de Pro League-wedstrijd tegen België. Slechts een paar dagen later scoort ze haar eerste doelpunt voor het Nederlands elftal.

Finale

De Nederlandse hockeysters winnen de wedstijd uiteindelijk met een overtuigende 5-1 en mogen zich op gaan maken voor de Olympische finale. Deze is vrijdag om 12.00 uur (Nederlandse tijd). De tegenstander is de winnaar van het duel tussen Argentinië en India.

In samenwerking met mediapartner NH Nieuws

Foto: screenshot Eurosport

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS