HomeAalsmeerAmstelveense en Aalsmeerse hardlopers brengen bevrijdingsvuur naar onze gemeenten

Amstelveense en Aalsmeerse hardlopers brengen bevrijdingsvuur naar onze gemeenten

WAGENINGEN – Zowel in Amstelveen als Aalsmeer zijn vanochtend de bevrijdingsvuren aangekomen. Het vuur werd rond middernacht in Wageningen ontstoken door de Britse oorlogsveteraan Harry Rawlings. Daarna startten vele hardlopers met een estafette van meer dan tachtig kilometer richting de eigen gemeente.

De laatste twee jaar kon de traditionele vrijheidsestafette niet worden gelopen door de corona-uitbraak. Maar elk nadeel heeft z’n voordel. “Zelfs in coronatijd kon je met z’n tweeën hardlopen. We hebben veel met tweetallen getraind, dus we zijn helemaal op-en-top in vorm,” vertelt een van de enthousiaste lopers van AV Startbaan.

Sportieve burgemeester

Ook een Aalsmeers hardloopteam bracht het bevrijdingsvuur richting de eigen gemeente. Burgemeester Gido Oude Kotte was zelf een van de sportieve deelnemers: “Ik vind het erg leuk om te doen. Gelukkig loop ik niet alleen vanavond. We lopen met een mooi team en iedereen heeft z’n ‘eigen portie’ kilometers die-ie mag lopen. Ik ga de eerste twee kilometers even de kat uit de boom kijken hoe het gaat. Want ’s nachts lopen is echt wel anders,” zegt de burgemeester voorzichtig.

Zeker dit jaar nu er oorlog is tussen Rusland en Oekraïne is deze loop voor veel deelnemers extra beladen. “Het is ter ere van iedereen in welke oorlog dan ook heeft gevochten voor onze vrijheid,” besluit een van de Aalsmeerse deelnemers voordat zij met de fakkel de donkere nacht intrekt.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS