HomeAmstelvenersEindexamenleerlingen KKC besmet met coronavirus na feestreisje Mallorca

Eindexamenleerlingen KKC besmet met coronavirus na feestreisje Mallorca

AMSTELVEEN – Een aantal leerlingen van het Keizer Karel College heeft het coronavirus opgelopen tijdens een examenreisje naar Mallorca. Het gaat mogelijk om de zogenoemde Delta-variant die uit India is overgewaaid.

Het RIVM maakte dinsdag al bekend dat veel Nederlandse eindexamenkandidaten het virus hebben opgelopen na een feestreisje naar Mallorca of Portugal. Hier zijn ook veel Engelse feestgangers aanwezig die de Indiase variant vermoedelijk hebben meegenomen.

‘Voelt als stevige verkoudheid’

Een leerling van het KKC die liever anoniem blijft, bevestigt tegenover AAN! dat hij het virus inderdaad heeft opgelopen op Mallorca. “Veel mensen die op het eiland zaten, zijn allemaal positief getest. Drie jongens uit mijn groep ook.”

De achttienjarige Amstelvener geeft aan dat de klachten beperkt zijn. ,,Ik moet veel hoesten en heb een verstopte neus. Eigenlijk voelt het aan als een stevige verkoudheid.”

Ondanks dat de examenkandidaten geen lessen meer volgen, neemt het KKC het zekere voor het onzekere omdat ook enkele leerlingen die nog lessen volgen besmet zijn. De toetsweek van de bovenbouw is tot nader order opgeschort en vanaf vandaag wordt weer online les gegeven tot de start van de toetsweek.

Het RIVM roept jongeren die een feestreisje hebben gemaakt zich te laten testen. Ook als zij geen klachten hebben.

Foto('s):AAN!
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS