HomeWijkenBankrasAmstelveense basisscholen gaan strijd aan met inzamelen elektronisch afval

Amstelveense basisscholen gaan strijd aan met inzamelen elektronisch afval

AMSTELVEEN – Zeven basisschoolgroepen uit Amstelveen doen mee aan de E-waste Race. Het project is dinsdag 18 mei officieel van start gegaan met een digitale gastles op basisschool Michiel de Ruyter. De deelnemende teams gaan vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden.

Omwonenden van de deelnemende scholen Michiel de Ruyter, International School of Amsterdam, De Zwaluw, De Bloeiwijzer en De Pionier kunnen tussen 24 mei en 17 juni gratis hun klein elektronisch afval thuis door de leerlingen laten ophalen. Dit kan worden gemeld via: www.ewasterace.nl.

Het gaat om E-waste zoals een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder E-waste. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde elektronisch afval en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffen schaarste, hergebruik en

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS