HomeAmstelvenersAmstelveense Albers olympisch kampioen met oranje hockeysters

Amstelveense Albers olympisch kampioen met oranje hockeysters

TOKIO – De Nederlandse dameshockeyploeg pakt goud door Argentinië op overtuigende wijze met 3-1 te verslaan. Felice Albers heeft haar aandeel met sterke verdedigende acties.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat oranje met niet minder genoegen zou nemen dan goud. Al binnen vijf minuten belandde de bal op de lat van het Argentijnse doel, geschoten vanuit een strafcorner door Caia van Maasakker. Na deze snelle start domineerde Nederland het spel op het middenveld, maar bleven echte kansen uit.

Ook in het tweede kwart kwam de Nederlandse dreiging vanuit een strafcorner. Deze keer was het Frédérique Matla die vanaf de kop van de cirkel mocht aanleggen. Het schot trof, met tussenkomst van Margot van Geffen, doel en bracht Nederland op 1-0. Ook de 2-0 kwam voort uit een strafcorner. Ditmaal scoorde Van Maasakker rechtstreeks.

Felice Albers sterk met steal


Amstelveense Felice Albers was minder voorin te vinden dan normaal, maar zij maakte zich deze wedstrijd vooral op het middenveld verdienstelijk met een mooie steal en sterke verdedigende acties, waarmee zij de aanval van de Argentijnse dames meer dan eens wist te verstoren. Toen Albers in het derde kwart toch de cirkel wist te bereiken, legde ze de bal vakkundig op een voet van de tegenstander en creëerde hiermee een scoringskans. Andermaal uit een strafcorner en ook nu was Van Maasakker trefzeker.

De Oranje dames leken het derde kwart verder zonder problemen uit te spelen, maar moesten in de laatste seconde van dit kwart een strafcorner voor Argentinië toestaan. Bij rust stond het 3 -1.

Met het besef te moeten spelen voor de ‘dood of de gladiolen’, begon Argentinië fel aan de laatste 15 minuten van de finale. Deze hervonden kracht bracht oranje niet van de wijs. Door een hoog tempospel werden er geen kansen weggeven en kon de wedstrijd gecontroleerd worden uitgespeeld.

Vierde keer op hoogste podium

Zo konden, na het verlies tegen Groot-Brittannië in Rio 2016, de Nederlandse dames elkaar het goud ophangen en het Wilhelmus uit volle borst meezingen op het podium. Na 1984, 2008 en 2012, zijn de oranje dames voor de vierde keer olympisch kampioen.

Bondscoach Alyson Annan, woonachtig in Amstelveen, straalde na afloop voor de camera’s. Ze kon niet genoeg benadrukken hoe trots ze, sinds haar aantreden in 2015, op de hardwerkend hockeysters is.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS