HomeAmstelvenersAmstelveens talent Julian Brandes tekent contract bij landskampioen Ajax

Amstelveens talent Julian Brandes tekent contract bij landskampioen Ajax

AMSTELVEEN – Amstelvener Julian Brandes heeft gisteren zijn eerste contract getekend bij de kersverse landskampioen Ajax. Het voetbaltalent vierde gisteren zijn achttiende verjaardag en mocht dat bekronen met een contract tot 2025.

Brandes speelt al tien jaar op De Toekomst, de jeugdopleiding van Ajax. AFC Amsterdam had het talent op jonge leeftijd al opgepikt bij Roda’23. De jonge Amstelvener mocht zich echter al op z’n achtste verjaardag melden bij Ajax.

In de jeugdopleiding heeft Brandes altijd veel indruk gemaakt. Zo maakte hij een fantastische goal die binnen de club zelfs werd gekozen tot goal van de maand. Ook speelde Brandes al vanaf jonge leeftijd in het Nederlandse elftal.

Lees ook: Ajacied Julian Brandes moet Amstelveense eer hooghouden bij beslissend duel Youth League

Zijn opmars werd echter ruw onderbroken door een zware blessure begin 2021. De laatste maanden maakt Brandes echter weer ouderwets indruk. Als controlerende middenvelder speelt hij de pannen van het dak in Ajax onder 18 jaar. Ook is hij weer teruggekeerd in het Nederlands elftal. Hij werd daar meteen aanvoerder gemaakt.

Kenners voorspellen een gouden toekomst voor Brandes als hij fysiek nog enkele stappen zet. Zoals het er nu naar uitziet kan hij die stappen volgende seizoen gaan maken in Jong Ajax.

Foto('s):AFC Ajax
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS