Home112'Amstelveens stormslachtoffer dat bekneld raakte onder boom buiten levensgevaar'

‘Amstelveens stormslachtoffer dat bekneld raakte onder boom buiten levensgevaar’

Dit is een verouderd bericht. Het slachtoffer is alsnog overleden. Lees ook: Storm Eunice eist vijfde leven: automobilist overleden die in Amstelveen boom op auto kreeg

AMSTELVEEN – De automobilist die tijdens de heftige storm Eunice aan de Olympiadelaan in Amstelveen bekneld raakte onder een boom is buiten levensgevaar. Dat meldt de gemeente op basis van informatie van de politie.

De persoon, volgens getuigen een man, is uiteindelijk het enige Amstelveense stormslachtoffer geworden. Zijn auto is totaal verpletterd door de boom en het kostte de brandweer ongeveer een uur om hem te bevrijden. Daarna werd de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Honderd bomen gesneuveld

In Amstelveen is veel materiële schade. Naar schatting zijn ongeveer honderd bomen omgevallen, maar dit aantal kan nog oplopen, aldus het College van B&W in een brief aan de gemeenteraad. Een aantal bomen is beschadigd geraakt en moet worden gesnoeid of verwijderd. De gemeente houdt bij waar bomen worden weggehaald, zodat hier later eventueel nieuwe bomen kunnen worden geplant.

Het college roemt de hulpdiensten en het wijkbeheer die ‘acute situaties’ aan de Noordammerlaan en Laan Nieuwer-Amstel wisten op te lossen, waardoor erger werd voorkomen. Het gaat nog even duren voor alle stormschade is opgeruimd. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS