HomeAmstelvenersAmstelveens hockeytalent Felice Albers (22) uitgeroepen tot beste van de wereld

Amstelveens hockeytalent Felice Albers (22) uitgeroepen tot beste van de wereld

Hockeyster Felice Albers (22) is door de internationale hockeyfederatie FIH verkozen tot ’s werelds beste hockeyster van het seizoen 2021/2022. De van oorsprong Amstelveense atlete kreeg bijna dertig procent van de stemmen. 

Hockeyster Felice Albers op OS 2020 in Tokio (2021)

Ondanks haar jonge leeftijd is Albers’ prijzenkast al tot de nok toe gevuld, schrijft de internationale hocketfederatie op haar website. Zo heeft de jonge vrouw een belangrijk aandeel gehad in de recente successen van Oranje in de Pro League, het Europees Kampioenschap, het Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen van 2021 in Tokio.

Neus voor goal

In de rol van aanvallende middenvelder is Albers betrokken bij veel aanvallende creativiteit in het Nederlands damesteam, vervolgt de federatie. Een neus voor goals heeft ze ook: in haar 32 interlands wist ze 16 keer het doel te vinden. Haar doelpunt in de WK-finale tegen Argentinië krijgt – als één van de mooiste doelpunten van het seizoen – een eervolle vermelding.

Artikel gaat door onder video

Albers is de op één na jongste winnares van de award. Alleen de Duitse Natascha Keller was in 1999 nog jonger. Maar ‘hoe jong je ook bent, je moet altijd in je dromen blijven geloven’, spreekt Albers in haar online overwinningsspeech haar fans toe. 

Artikel gaat door onder video

De award voor de beste mannelijke speler ging naar de Indiër Harmanpreet Singh, topscorer van het nationaal hockeyteam van India. 

De beste mannelijke scheidsrechter komt ook uit Noord-Holland. De Amsterdamse scheidsrechter Coen van Bunge is uitgeroepen heeft die titel op zijn naam geschreven. 

Foto('s):RTVA
NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS