Home Amstelveners Gemeente wil slechte staat voet- en fietspaden herstellen

Gemeente wil slechte staat voet- en fietspaden herstellen

AMSTELVEEN – Het Amstelveense college van B&W erkent dat de staat van enkele voet- en fietspaden in onze gemeente belabberd is. Verantwoordelijk wethouder Floor Gordon laat dit weten naar aanleiding van vragen van Burgerbelangen Amstelveen (BbA).

Vorig jaar is er een onderzoek geweest naar de staat van de fietspaden en de resultaten deden de wenkbrauwen fronsen. Gordon kondigt daarom ook een integrale aanpak van de voetpaden aan.

Schade door wortels bomen

Toch is de aanpak nog best complex, laat de wethouder weten. ,,Veel van de schade komt door de opkomende wortels van de grote bomen. En die grote bomen willen we wel behouden. Daarom is maatwerk vereist. We zullen paden soms moeten verleggen of het asfalt moeten vervangen door iets anders.”

Wethouder Gordon wees er ook op, dat men tevens is begonnen met het herstellen van fietspaden, zoals aan de Zagerij, de Machineweg en de Ouderkerkerlaan, waar men ook alle bomen heeft kunnen behouden.

Meld het op Fixi

Overigens kunnen Amstelveners sinds kort gebruik maken van de app Fixi. De wethouder raadt aan om klachten over de staat van de openbare ruimte daar te melden: “Geef de meldingen door via Fixi en we pakken ze zo snel mogelijk op. Ook wij zien het gevaar voor valpartijen door onze ouderen als gevolg van losse tegels of ongelijke paden.”

BbA-lid Pieter Monkelbaan stelde de vragen donderdagavond in de Commissievergadering RWN naar aanleiding van een column van Frits Suér op de partijwebsite. Monkelbaan: “Ik vind het goed, dat de wethouder meerdere afdelingen laat samenwerken in deze zaak. Hierdoor komt er een goede afweging tussen groen en steen. Deze wethouder luistert en doet er iets mee. Alle complimenten hiervoor.”

Mobiele versie afsluiten