HomeMilieu en duurzaamheidAmstelveen wil gastgemeente Boomfeestdag 2023 worden

Amstelveen wil gastgemeente Boomfeestdag 2023 worden

De gemeente Amstelveen wil graag gastgemeente zijn bij de landelijke Boomfeestdag in 2023. Dit jaar heeft het Brabantse Zundert deze eer. De gastgemeente wordt daar tijdens boomfeestdag op 16 november bekendgemaakt.

Gastgemeente zijn betekent dat Amstelveen die dag kan rekenen op landelijke belangstelling. Een gastgemeente betaalt éénmalig een startsubsidie voor de realisatie van de nationale viering van ca. € 50.000,-. Daarnaast regelt en betaalt de gastgemeente de benodigde voorzieningen tijdens de dag.

Bomen voor A9 gebied

Amstelveen gaat tijdens de Boomfeestdag 2022 enkele honderden jonge bomen planten op de Bomenschool die inmiddels twee locaties heeft: aan Langs de Akker en bij schooltuin Bankrasflora. De bomen die kinderen kweken, plaatst de gemeente tussen 2024 en 2026 langs de vernieuwde A9 en op andere plekken in Amstelveen. Op deze twee Bomenschoollocaties kweken Amstelveense basisschoolkinderen inmiddels al ca. 1100 boompjes.

In november 2023 plant Amstelveen nog eens enkele honderden boompjes. Het totaal aantal kweekbomen voor de A9 komt daarmee boven de 2000 uit.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS