HomeAmstelvenersAmstelveen vraagt aandacht situatie Hongarije met verlichten kunstwerk Keizer Karelplein

Amstelveen vraagt aandacht situatie Hongarije met verlichten kunstwerk Keizer Karelplein

AMSTELVEEN – Door het EK voetbal is de situatie van de LHBTI-rechten in Hongarije in de spotlights komen te staan. Internationaal worden er vele initiatieven ontplooid om aandacht te vragen voor nieuwe wet die door de Hongaarse regering Orban is goedgekeurd.

In Amstelveen wordt het kunstwerk ‘Whispering Seaweed’ op het Keizer Karelplein daarom de komende dagen uitgelicht in regenboogkleuren. De speciale verlichting is donderdagavond voor het eerst te zien en duurt tot en met zondagavond. “Daar is voor gekozen omdat Oranje die dag de EK-wedstrijd tegen Tsjechië speelt in het Hongaarse Budapest“, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

“Een helder signaal dat Amstelveen staat voor een inclusieve samenleving waar geen plaats is voor discriminatie”, zegt wethouder Floor Gordon over de actie. “Er is nog veel te winnen op het gebied van acceptatie.”

Regenbooggemeente

Amstelveen is sinds oktober 2018 een zogenoemde Regenbooggemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen verder te bevorderen. “Wij sluiten ons dus graag aan bij alle initiatieven die in Nederland – maar ook internationaal – worden genomen om aandacht te vragen voor de situatie in Hongarije”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS