HomeAmstelvenersAmstelveen vooralsnog in onderste regionen NK Tegelwippen

Amstelveen vooralsnog in onderste regionen NK Tegelwippen

AMSTELVEEN – Slecht nieuws voor de Amstelveense tegelwippers. Onze woonplaats bezit op het ogenblik een teleurstellende 73ste plaats bij het NK Tegelwippen. Een hard gelag voor de vele fanatieke tegelwippers die onze gemeente huisvest.

Alle gekheid op een stokje, met bovenstaande intro zijn we natuurlijk een beetje badinerend richting best een leuke actie: namelijk zorgen dat er meer groen in onze tuinen verschijnt. En ‘Groen moet je doen’ is een oud-Amstelveens gezegde.

Voorkom wateroverlast

We leggen het even uit. Het NK Tegelwippen is een landelijk initiatief om wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. De actie duurt tot 30 september en iedereen wordt op ludieke wijze aangemoedigd om wat te doen aan die betegelde tuin.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Het NK Tegelwippen helpt bij het klimaatbestendig maken van Amstelveen. Aanpassingen van de stad zijn nodig door de veranderingen van het klimaat, zoals de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur. Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij.”

Tegelophaalservice

Amstelveen faciliteert de tegelwippers om tot grote prestaties te komen. Dit wordt door middel van een tegelophaalservice gedaan. Nadat de tegels zijn gewipt kunnen de inwoners namelijk een een mail sturen naar nktegelwippen@amstelveen.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

De tegel ophaalservice vindt voor heel Amstelveen plaats op maandagen in juni en september:

Ophaalmaandagen juniOphaalmaandagen september
7 juni6 september
14 juni13 september
21 juni20 september
28 juni27 september

NK Tegelwippen is een landelijke actie. Daarom is het belangrijk dat inwoners het aantal gewipte tegels opgeven via www.nk-tegelwippen.nl. Ook tegels die niet worden opgehaald door de gemeente, maar worden weggebracht naar het Afvalbrengstation kunnen worden aangemeld. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021. Meer informatie over de actie is te vinden op www.amstelveenrainproof.nl.

Wij wensen de Amstelveense tegelwippers veel succes en hopen dat de atleten nog kunnen stijgen op de landelijke ranglijst.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS