Home112Amstelveen minder hufterig? Afname boetes ergerniswekkende 'vergrijpjes'

Amstelveen minder hufterig? Afname boetes ergerniswekkende ‘vergrijpjes’

In Amstelveen zijn vorig jaar 1.355 zogenoemde hufterboetes uitgedeeld. Dat komt neer op 14,7 geregistreerde boetes per 1.000 inwoners. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Amstelveen scoorde in 2015 veel hoger. Toen werden er 1.637 hufterboetes uitgeschreven.

Hufterboetes kan je indelen onder de zogenoemde kleine overtredingen die wel veel ergernis opwekken bij anderen. Hierbij kan worden gedacht aan niet opruimen van hondenpoep, het achterlaten van straatafval en verkeersboetes zoals foutparkeren en rechts inhalen.

Amsterdam koploper

In vergelijking met omliggende gemeenten scoort Amstelveen gemiddeld op de hufterladder. Zo werden in Ouder-Amstel 17,7 hufterboetes per 1.000 inwoners uitgeschreven. Uithoorn scoort een opmerkelijke lage 4,4. Aalsmeer pakt 9,9 boete per 1.000 inwoners. Amsterdam spant (vanzelfsprekend) de kroon met een score van maar liefst 75.

Overigens zijn de cijfers natuurlijk op verschillende manieren te interpreteren. Want hoe meer en beter er wordt gehandhaafd in een gemeente hoe hoger de ‘hufterscore’. Maar het kan natuurlijk ook dat handhavers weinig overtredingen opmerken omdat er alleen maar keurige mensen in een gemeente wonen.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS