HomeWonenAmstelveen gaat strenger letten op illegale vakantieverhuur woningen

Amstelveen gaat strenger letten op illegale vakantieverhuur woningen

De gemeente Amstelveen gaat strenger handhaven op illegale vakantieverhuur van woningen. Het aanbieden en verhuren van een woning voor vakantieverhuur zonder vergunning is volgens de Huisvestingsverordening niet toegestaan. 

Wethouder Wonen Adam Elzakalai: “Qua woondruk staat Amstelveen op nummer 1 positie in Nederland volgens de Atlas voor gemeenten. Iedereen wil graag in Amstelveen wonen onder meer wat betreft ligging, leefbaarheid en bereikbaarheid. We willen voorkomen dat woningen uit de woningvoorraad gehaald worden om illegaal verhuurd te worden aan toeristen. Daarom gaan we strenger contoleren en hier ook op handhaven. Binnenkort gaan we ook meer inzet plegen op woningen die al meer dan een half jaar leegstaan.”

Wat is toegestaan?

Het aanbieden en verhuren van een woning voor vakantieverhuur zonder vergunning is niet toegestaan. Om een vergunning te krijgen moet aan een aantal regels worden voldaan. Daarnaast zijn er regels opgesteld voor de verhuur. Zo mag de woonruimte maximaal 30 nachten per kalenderjaar worden verhuurd. Ook mogen er per woning maximaal vier mensen overnachten

Forse boetes

Wie zich niet aan de regels houdt kan rekenenen op dikke boetes. Op het ontbreken van een vergunning staat een boete van €22.500,-. Op het niet melden van verhuur staat een boete van €6.500,-.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS