HomeAmstelvenersAmstelveners met kleine portemonnee krijgen hulp van Energiefixers

Amstelveners met kleine portemonnee krijgen hulp van Energiefixers

De stijgende energieprijzen houden veel mensen flink bezig. Vooral Amstelveners met een kleine portemonnee kunnen wel wat hulp gebruiken. Daarom zet de gemeente vanaf 10 oktober Energiefixers in, speciaal voor inwoners die recht hebben op energietoeslag.

Energiefixers

De naam verklapt het al, maar de Energiefixers fixen een lagere energierekening voor inwoners, die een energietoeslag krijgen van de gemeente. Natuurlijk gebeurt dit niet in een handomdraai. Na een huisbezoek voeren de Energiefixers verschillende klussen uit, als dat nodig is. Daarvoor nemen ze alle benodigde materialen gratis mee.

Hulp bij verlagen energierekening

Door de diverse werkzaamheden krijgen de inwoners niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer comfort in huis, aldus Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid). De Energiefixers brengen onder meer tochtstrips aan, installeren energiezuinige ledlampen en plaatsen radiatorfolie. Daarnaast ontluchten ze ook de radiatoren, isoleren ze de leidingen en plaatsen ze een waterbesparende douchekop.

Naast deze klussen wordt eventueel ook advies gegeven over het stookgedrag. Inwoners met een energietoeslag kunnen de Energiefixer aanvragen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Vraag dit zo snel mogelijk aan, want de gemeente heeft circa 250 energiefixers ingekocht. De huisbezoeken vinden uiteindelijk plaats van 10 oktober t/m half december 2022.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS