HomeSportAmstelveen barst van activiteiten tijdens Nationale Sportweek

Amstelveen barst van activiteiten tijdens Nationale Sportweek

Amstelveen is dit jaar één van de vier hostcities van de landelijke NOC*NSF Nationale Sportweek. Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022 staat in Amstelveen tien dagen lang sport en bewegen centraal.

In het kader van deze sportieve week wordt het Stadsplein weer eens ouderwets omgetover tot strand. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met elkaar van gedachten wisselen over hoe iedereen kan sporten in een veilige sportomgeving tijdens de Inspiratiesessie “Iedereen welkom in de Sport”.  Omdat niets leuker is dan zelf sporten en bewegen worden er veel activiteiten georganiseerd in Amstelveen tijdens de Nationale Sportweek.

Highlights van de Nationale Sportweek: 

Zaterdag 17 september start het Beach Event op het Stadshart en komen voormalig wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie. Een dag vol met demo’s en clinics van diverse beachsporten. Vier dagen lang is het tot strand omgetoverde Stadshart het decor voor het Beach Event. 

Zondag 18 september is het familiedag en kunnen alle Amstelveners meedoen aan diverse beachsporten en strandspellen of komen relaxen op het strand. 

Maandag 19 en dinsdag 20 september zijn er beachclinics voor scholieren en krijgen zij les in bijvoorbeeld beachvolleybal en beachsoccer en is er een bedrijven beachvolleybal toernooi. 

Dinsdag 20 september wordt de eerste beweegbank in Amstelveen in gebruik genomen. Een bank om op zitten, maar die ook te gebruiken is als hulpmiddel bij een ‘work-out’ voor iedere sporter. Dinsdagavond is er in het Cobra Museum pilates tussen de kunstwerken van de tentoonstelling “Verzameld voor Amstelveen”. 

Zaterdag 24 september staat schaken in het Oude Dorp en schermen en jeu de boules in ANNA op de agenda. De hele week houden verenigingen open trainingen en clinics. Ook krijgen scholieren les in nieuwe sporten zoals padel en wordt er op scholen de 10@10 challenge gehouden. 

Zondag 25 september wordt de Nationale Sportweek afgesloten met De Poeldag: de Amstelveense watersportverenigingen zorgen samen voor een dag vol (water) sport op en om de Poel. Ook geeft professioneel windsurfer Sil Hoekstra een demonstratie foiling. 

Kijk voor het volledige aanbod op de website van Amstelveen Sport.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS