HomeGezondheidAmstelring opent speciale covid-afdeling om zorg in ziekenhuis te ontlasten

Amstelring opent speciale covid-afdeling om zorg in ziekenhuis te ontlasten

AMSTELVEEN – Amstelring opent 10 december een aparte covid-afdeling om de acute zorg in het ziekenhuis te ontlasten. Hiervoor wordt de Amstelring Transferafdeling in het VuMC geschikt gemaakt. Het gaat om 10 bedden voor met corona besmette cliënten. Voor deze patiënten is geen plek in het ziekenhuis maar zij kunnen ook niet naar huis omdat zij specifieke zorg, behandeling en ondersteuning nodig hebben.

Op de Transferafdeling van Amstelring liggen doorgaans kwetsbare ouderen waarvan de behandeling in het ziekenhuis is afgerond. Zij kunnen (nog) niet naar huis of wachten op een revalidatieplek of een plek in een verpleeghuis. Van de 24 beschikbare bedden, worden nu 10 bedden gereserveerd voor specifieke covidzorg. Gekozen is voor de Transferafdeling van Amstelring omdat daar al goede faciliteiten zijn en er korte lijnen zijn met de medisch specialisten van het ziekenhuis.

Verantwoordeljkheid

De bedoeling is dat de covid-afdeling op 10 december 2021 operationeel is met – bij voorkeur – zorgmedewerkers van andere Amstelring locaties. “We voelen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de acute zorg te ontlasten en ons steentje bij te dragen,” legt Jeroen de Dijcker, projectleider van Amstelring, uit.

‘Werken op een covid-afdeling vraagt veel van onze medewerkers, want het gaat om een heel andere manier van zorgverlenen. Medewerkers werken continu in beschermende kleding. De patiënten zijn vaak aanmerkelijk jonger en de zorg is zwaarder en onvoorspelbaar. Dat laatste vergt ook een andere flexibiliteit in de planning.”

Dijcker voegt nog toe: “We doen er alles aan om snel operationeel te zijn. Natuurlijk hoop ik dat het uiteindelijk niet nodig zal zijn om de COVID-afdeling in gebruik te nemen. Maar ik ben nu al trots op ons team, dat in staat is om deze afdeling in korte tijd in te richten en volledig gebruiksklaar te maken.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS