HomeAalsmeerAmstelland en H'meer natste regio's van land, maar ook daar druppels op...

Amstelland en H’meer natste regio’s van land, maar ook daar druppels op gloeiende plaat

Het kan niet onopgemerkt zijn gebleven: na de hittegolf van afgelopen week, heeft het de afgelopen dagen flink geregend. Amstelland en Haarlemmermeer spannen de kroon: daar is in de afgelopen 24 uur rond 40 millimeter gevallen. 

Door het hele land, maar vooral in de Randstad is sinds gisteravond veel regen gevallen. Uit een kaart van Buienradar blijkt dat de meeste neerslag in Amstelland en Haarlemmermeer (en dus ook Schiphol) is gevallen. 

Daarop is ook te zien is dat Aalsmeer en Schiphol de grootste hoeveelheid hemelwater voor de kiezen hebben gekregen: 42,5 millimeter. In de rest van Amstelland en Haarlemmermeer stokte de teller rond de 40 millimeter. 

Lees verder onder de kaart

Ook in de Noordkop is met zo’n 37 millimeter relatief veel regen gevallen. In Hoorn en Hilversum hoefde de paraplu het minst vaak te worden gebruikt: daar viel maar rond de 10 millimeter. 

Dat is veel te weinig om het neerslagtekort op te lossen, maar dat geldt ook voor de ‘royale’ regenval in Haarlemmermeer en Amstelland. Eerder vandaag publiceerde NH Nieuws een kaart waaruit blijkt dat het neerslagtekort op het meetstation in Hoofddorp momenteel 206 millimeter is, en op het meetstation in Lijnden een tekort van 200 millimeter.

Lees verder onder de kaart

Op een melding van wateroverlast aan de Du Perronlaan in Uithoorn na heeft de regenval niet tot noemenswaardige problemen geleid. En waar van sommigen de zon niet snel genoeg kan terugkeren, lijken anderen de verkoelende buien met open armen te verwelkomen. 

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS