HomeAalsmeerAmbtelijke samenwerking Aalsmeer en Amstelveen flink aangepast

Ambtelijke samenwerking Aalsmeer en Amstelveen flink aangepast

AMSTELVEEN – Amstelveen en Aalsmeer zijn op ambtelijk gebied weer vriendjes. De twee gemeenten blijven de komende jaren samenwerken al is er wel een en ander aangepast. Aalsmeer was ronduit niet gelukkig met de samenwerking zoals die in het verleden functioneerde.

Aalsmeer krijgt nu een compacte, eigen kernorganisatie die het bestuur ondersteunt en de eigenheid van Aalsmeer recht doet. Verder gaan medewerkers van de ambtelijke AA-organisatie vaker vanuit het raadhuis in Aalsmeer werken. De samenwerkingsafspraken zijn vereenvoudigd en liggen voor een periode van 5 jaar vast. 

Frank Berkhout, wethouder gemeentelijke organisatie; Ik ben blij dat we samen dit lastige traject tot een goed einde hebben gebracht. Er liggen nu afspraken waar beide colleges achter kunnen staan en die voor duidelijkheid en stabiliteit in de samenwerking zorgen. En belangrijker; de continuïteit van de dienstverlening aan inwoners en ondernemers van Aalsmeer én Amstelveen blijft op deze manier gewaarborgd.’

Faciliteren

Amstelveen en Aalsmeer werken al sinds 2013 samen om te profiteren van de schaalvoordelen van één ambtelijke organisatie die werkt voor een gebied met circa 120.000 inwoners. De gemeenten zijn in grote lijnen tevreden over de dienstverlening die de AA-organisatie hun inwoners en ondernemers biedt. Deze kan zich meten met gemeenten van een vergelijkbare omvang.

Met de jaren zijn de samenwerkingsafspraken uit 2013 op bepaalde punten gaan knellen. Met name de huidige Aalsmeerse bestuurders hebben behoefte aan een kleine eigen organisatie en een grotere nabijheid van medewerkers om aan de hedendaagse uitdagingen van Aalsmeer te voldoen. Het college van Amstelveen heeft hier begrip voor. Zij is bereid om een kernorganisatie voor Aalsmeer te faciliteren ondanks dat dit tot enig efficiency-verlies leidt in de organisatie. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS