HomeOndernemenAM match en Ons Tweede Thuis voegen schoonmaakafdelingen samen

AM match en Ons Tweede Thuis voegen schoonmaakafdelingen samen

AMSTELVEEN – AM match en Ons Tweede Thuis stappen samen in de schoonmaakdienstverlening. De twee organisatie hebben samen ‘Schoonwerkt!‘ opgericht: schoonmaakdienstverlening door mensen met een arbeidsbeperking.

Beide organisatie hielden zich al bezig met diensten op het gebied van schoonmaak. Veel medewerkers kennen beide organisaties al want een groot deel van hen krijgt al ondersteuning van AM match en Ons Tweede Thuis. Voor deze medewerkers verandert er bijna niets. Ze blijven gewoon schoonmaken en ze krijgen er alleen wat meer collega’s bij. 

Simpel switchen

Het doel van dit samenwerkingsproject is om te zorgen dat dagbesteding en betaald werk goed op elkaar aansluiten voor de medewerkers. Het biedt mensen mogelijkheden om door te stromen van dagbesteding naar (beschut) werk. Daarnaast laat de praktijk zien hoe je ook weer een weg terug moet kunnen bieden als dat nodig blijkt. ‘Simpel Switchen’ wordt dat genoemd.

Vaak zijn er drempels om te gaan werken. Het niveau en de werkdruk zijn bijvoorbeeld hoog. Door in dit schoonmaakproject beschut werk en dagbesteding op elkaar aan te laten sluiten worden die drempels weggenomen. Een intensieve samenwerking waarin werknemers van Schoonwerkt! simpel kunnen ‘switchen’ als dat nodig is en toch schoonmaker blijven en zo participeren in de samenleving.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Lex Vonk van AM match: ,,Met deze samenwerking creëren we een mooi continuüm van dagbesteding naar betaald werk, een lang gekoesterde wens. En met de samenwerking creëren we bovendien een mooie aanbieder in de schoonmaakdienstverlening, uitermate geschikt voor maatschappelijk betrokken ondernemers.”

Marijn van Ballegooijen vult aan: “Mensen kunnen ontzettend blij zijn met hun werk, dat gun je iedereen. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen met dagbesteding straks makkelijker proberen of werk wat voor hen is of niet.”

Op de foto tekenen Roel de Bruijn (bestuurder Ons Tweede Thuis, rechts) en Lex Vonk (algemeen directeur AM match, links) in het bijzijn van Marijn van Ballegooijen (Wethouder Amstelveen van o.a. Werk en Inkomen en Zorg en WMO) de samenwerkingsovereenkomst. Hierbij tevens aanwezig Tom Wurtz en Feroz Mahoub, twee getalenteerde medewerkers van Schoonwerkt!

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS