Home112Parool: dodelijk slachtoffer schietpartij is 56-jarige crimineel Itzhak Meiri uit Almere

Parool: dodelijk slachtoffer schietpartij is 56-jarige crimineel Itzhak Meiri uit Almere

AMSTELVEEN – Het Parool meldt dat het slachtoffer van de schietpartij aan de Wieringerstraat vanmorgen de 56-jarige Itzhak Meiri uit Almere is. Kort na de schietpartij was de man nog aanspreekbaar. Toch overleed hij later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens een getuige die het AD sprak, stond het slachtoffer in een groepje van drie te praten. Plotseling werd er geschoten en viel hij voorover.

Lees ook: VIDEO-UPDATE | Schietpartij aan Wieringerstraat

De recherche waarschuwde volgens Het Parool Meiri al verscheidende keren dat hij op een dodenlijst stond, zover bekend voor het laatst deze zomer.

Bij twee verdachten, die aangehouden waren vanwege het voorbereiden van de moordaanslag in 2019 op Ahmet G. op de Grote Wielen in Westwijk, werden beelden gevonden op een SD-kaartje van het huis van Meiri. Onder zijn auto werd vervolgens een peilbaken gevonden.

Explosievencheck

De vermoedelijke auto van Meiri stond geparkeerd aan de Wieringenstraat bij de Texelstraat. De auto is geraakt met meerdere kogels en naast de auto werd een telefoon gevonden. Voor de politie effectief met het onderzoek ter plekke kon starten, deed een explosievenexpert van de politie onderzoek aan de auto, om uit te sluiten dat er een explosief bevestigd zou zijn.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS