Home Amstelveners Ajacied Julian Brandes moet Amstelveense eer hooghouden bij beslissend duel Youth League

Ajacied Julian Brandes moet Amstelveense eer hooghouden bij beslissend duel Youth League

AMSTELVEEN – De Amstelveense Ajax-voetballer Julian Brandes (17) mag vanmiddag om 14.30 uur de Amstelveense eer proberen hoog te houden tegen Sporting uit Portugal. Hij speelt dan een beslissend duel in de Youth League, de Champions League voor ploegen onder 18 jaar.

Brandes werd voorheen gecoacht door Amstelvener Dave Vos. Na het Youth League-duel in Turkije tegen Besiktas liet Vos de selectie echter weten dat hij de Amsterdamse jonge honden ging verlaten. Hij is nu assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Glasgow Rangers.

Terug na blessure

Het Ajax-talent Brandes kende vorig jaar een moeilijk seizoen door een zware blessure. Hij is echter op de weg terug. De Amstelvener start de laatste wedstrijden steeds in de basis bij de Ajax-talenten onder de 18 jaar.

Het duel van Ajax is live te zien op internet via deze link. Ajax verzekert zich van de volgende ronde als het minimaal gelijkspeelt.

Update: Het is Brandes en Ajax niet gelukt om de volgende ronde te halen. Na een wervelende eerste helft kwamen de Amsterdammers nog wel met 2-0 voor maar deze voorsprong werd in de tweede helft volledig weggeven. Brandes zelf zat toen de Portugezen de winnende treffer maakten alweer op de bank na een goede wedstrijd te hebben gespeeld.

Mobiele versie afsluiten