HomeSchipholAgressie door urenlange wachtrij: na relatieve rust chaos weer compleet op Schiphol

Agressie door urenlange wachtrij: na relatieve rust chaos weer compleet op Schiphol

Na een periode van een relatieve rust is het weer een puinzooi op Schiphol. Reizigers moeten urenlang in de rij staan voor de beveiligingscontrole. Volgens passagiers en personeel wordt er agressief tegen gesloten rolluiken bij de beveiliging getrapt en missen reizigers hun vlucht. 

Volgens een woordvoerder van Schiphol zijn er vandaag minder beveiligers beschikbaar dan de luchthaven had aangevraagd. Daardoor lopen de wachtrijtijden voor de security weer op tot meer dan drie uur en moeten reizigers zigzaggend door de terminal en de tenten buiten slenteren. Op sociale media klagen passagiers dat ze hun vlucht hebben gemist door de chaos.

Vanwege de tergende drukte en de vrees voor gemiste vluchten, zouden reizigers tegen de rolluiken van noodgedwongen gesloten beveiligingscontrole punten hebben getrapt. Zowel Schiphol als de Koninklijke Marechaussee laten NH Nieuws weten dat marechaussees ter plekke zijn om de rust te doen terugkeren. Er zijn geen passagiers aangehouden.

Nieuwe beveiligers

Op Schiphol zijn de afgelopen weken extra beveiligers aangenomen. In augustus zijn 200 van de minstens 500 benodigde beveiligers aan de slag gegaan. In combinatie met een verplichte beperking van het aantal vertrekkende passagiers, leek het nieuw geworven personeel de druk van de ketel op het chaotische Schiphol te hebben gehaald. Daar lijkt na enkele weken verlichting vandaag weer een einde aan te zijn gekomen.

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS