Home Milieu en duurzaamheid Afvalbrengstation na succesvolle proef standaard open op zondagmiddag

Afvalbrengstation na succesvolle proef standaard open op zondagmiddag

AMSTELVEEN – Met ingang van zondag 6 maart is het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer elke zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Uitzondering zijn de feestdagen die op zondag vallen.

De openstelling is het gevolg van een succesvolle proef. De afgelopen jaren was het Afvalbrengstation op zondagmiddag om de week open. Veel Amstelveners maakten gebruik van de service omdat de zondag door velen wordt aangegrepen om de noodzakelijke thuisklussen te doen.

Nu er voldoende opgeleid personeel is, krijgt de zondagmiddag openstelling een permanent karakter. Vanaf maart 2022 kunnen inwoners van Amstelveen elke zondagmiddag hun grof afval, bouwafval en huishoudelijk afval naar het Afvalbrengstation brengen aan de Grutterij 26 in Legmeer.

In 2021 brachten Amstelveners in totaal 187.681 keer onder meer hun grof huishoudelijk afval, klein chemisch afval, hout en karton naar het Afvalbrengstation. Dat zijn 9.729 meer bezoeken dan in 2020. Door elke zondagmiddag open te gaan, verwacht de gemeente een betere spreiding van het aantal bezoekers in het weekeinde en daarmee een snellere dienstverlening.

Bakfiets

Het is mogelijk om kosteloos een elektrische bakfiets te lenen voor het vervoer van grof afval. Als het niet lukt om grof huishoudelijk afval weg te brengen, kan de gemeente op afspraak het afval tegen betaling aan huis ophalen. Inwoners met een Amstelveenpas kunnen één keer in de twee maanden 1m3 grof afval gratis laten ophalen. Bij het bezoek kunnen Amstelveners gevraagd worden naar een legitimatie. Meer informatie staat op amstelveen.nl/afval.

Openingstijden Afvalbrengstation

Het Afvalbrengstation is maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur – 16.00 uur open. Met ingang van zondag 6 maart elke zondagmiddag van 12:00 – 16:00 uur met uitzondering van feestdagen. Op zaterdag is het vaak erg druk op. Tip: kom zaterdag vóór 14.00 uur of op zondagmiddag. Door de week is het minder druk.

Mobiele versie afsluiten