HomeBuitenveldertUPDATE: Afsluiten Beneluxbaan levert veel ergernis op bij weggebruikers

UPDATE: Afsluiten Beneluxbaan levert veel ergernis op bij weggebruikers

AMSTELVEEN – De afsluiting van de Beneluxbaan richting Amsterdam ter hoogte van Uilenstede levert veel ergernis op bij de weggebruikers. Vooral de onduidelijke communicatie is een doorn in het oog. Sommige automobilisten proberen zelfs via het fietsbruggetje in Uilenstede Amsterdam te bereiken.

Oorzaak is de Buitenveldertselaan die onder handen wordt genomen. De oostelijke kant weg ligt er maar liefst anderhalve maand uit wegens werkzaamheden. Het lijkt erop dat de gemeente Amsterdam weinig heeft gedaan om de Amstelveense gebruikers te informeren.

“Auto’s van Amstelveen naar Amsterdam leiden we om via de A9 of via de Groen van Prinsterenlaan, Keizer Karelweg, Amstelveenseweg,” valt te lezen op een webpagina van de gemeente Amsterdam die eind maart werd gepubliceerd.

UPDATE: De gemeente Amstelveen heeft al contact met gemeente Amsterdam opgenomen om een en ander soepeler te laten verlopen en het gebruikt van het fietsbruggetje als autoweg uit te sluiten. Daarvoor worden meer tekstborden ingezet en zullen op het fietsbruggetje paaltjes worden geplaatst. ,,De zaak heeft onze aandacht. Mochten deze maatregelen niet afdoende zijn, kunnen we ook nog denken aan extra borden en verkeersregelaars,” aldus een woordvoerder van de gemeente Amstelveen.

Foto: Een automobilist probeert via het fietspad Buitenveldert te bereiken maar wordt betrapt door de politie.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS