HomeAmstelvenersAfscheidnemende raad unaniem akkoord met opvang Oekraïners: scholing in Griffioen

Afscheidnemende raad unaniem akkoord met opvang Oekraïners: scholing in Griffioen

AMSTELVEEN – De Amstelveense gemeenteraad, die gisteravond voor de laatste keer in de oude samenstelling bijeenkwam, is unaniem akkoord gegaan met het Amstelveense plan voor opvang van Oekraïners. Hiervoor wordt een bedrag van vijf miljoen euro gereserveerd uit de algemene reserve.

Op het ogenblik zijn er in Amstelveen 460 Oekraïners opgevangen meldde wethouder Berkhout. Hieronder zijn ook zeer veel kinderen. Volgens Berkhout is het op het ogenblik onmogelijk om deze kinderen een plekje te geven binnen het reguliere onderwijs.

Griffioen

Op zeer korte termijn wordt daarom gestart met onderwijs in centrum Griffioen op Uilenstede. Andere vormen van opvang vinden al plaats in het centrum. Gemeente Amstelveen kiest ervoor om Oekraïense vluchtelingenkinderen niet naar reguliere basisscholen te laten gaan, maar zet een speciaal programma voor hen op, waar ze les krijgen van leraren die hun taal spreken. Alleen Oekraïense kinderen die in Amstelveen staan ingeschreven kunnen binnenkort les krijgen in het Griffioen. Tot de ‘school’ haar deuren kan openen is er een ‘landingsprogramma’ met kunst, cultuur, sport en spel waar kinderen aan deel kunnen nemen.

In veel Nederlandse gemeenten zijn problemen met het snel verstrekken van BSN-nummers. Wethouder Raat kon daarover zeggen dat er zoveel maatregelen als mogelijk zijn genomen om te voldoen aan de vraag. Kinderen die naar school willen en Oekraïners die werk zoeken krijgen hierbij voorrang.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS