HomeGezondheidAfdeling Huis aan de Poel verloor in eerste fase coronapandemie zeven van...

Afdeling Huis aan de Poel verloor in eerste fase coronapandemie zeven van de twintig bewoners

AMSTELVEEN – Een afdeling van Huis aan de Poel verloor in de eerste fase van de coronapandemie maar liefst zeven van de twintig bewoners. Dat liet coördinerend verpleegkundige Monique Krokke vandaag weten in een reportage van RTL Nieuws.

Vandaag maakte de Onderzoeksraad voor de veiligheid een rapport openbaar waarin de aanpak van de coronacrisis onder de loep werd genomen. Er ging veel mis en dat beamen de medewerkers van verpleeginstellingen zoals Huis aan de Poel.

“We voelden ons enorm in de steek gelaten en in ons hemd gezet. Wij zagen ook waar het misging. Maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Alle aandacht was gericht op ziekenhuizen. Dat snap ik ook. Maar hier was de grootste pandemie,” zegt Krokke voor de camera van RTL.

‘Het ging heel rap’

In het begin was er paniek in het verpleeghuis. Krokke: “Want we hadden niet zoals nu beschermende middelen. Het raakt onze afdeling ontzettend hard. We hebben in principe twintig bewoners en daar zijn er in totaal in de eerste fase zeven van overleden.”

De verpleegkundige kijkt nog met veel emotie terug op die eerste hectische periode in het voorjaar van 2020. “De eerste die het hier kreeg was een meneer van een echtpaar. Die is twee dagen ziekgeweest en toen was-ie er niet meer. Het ging heel rap. Er viel niet tegenaan te werken.”

Foto('s):RTL Nieuws

AANRADERS