Home 112 Advocaat verdachte megadrugszaak De Kwakel moet info uit De Telegraaf halen

Advocaat verdachte megadrugszaak De Kwakel moet info uit De Telegraaf halen

DE KWAKEL – De advocaat van Mike S., de 54-jarige Kwakelaar die vandaag voor de rechtbank verscheen in verband met een megadrugsvangst in zijn woonboerderij op 24 juni, is niet te spreken over de afgeschermde delen in dossier van zijn client. ,,In De Telegraaf kan ik meer informatie over de zaak lezen dan in het dossier,” aldus pleiter Van Roy.

Van Roy zet vraagtekens bij de aanleiding van het onderzoek. Deze blijkt namelijk te zijn genoteerd in een afgeschermd proces-verbaal. De officier van Justitie liet weten dat er vanwege de gevoeligheid van de informatie niets gedeeld kan worden uit dit afgeschermde proces verbaal. 

Administratie

De advocaat probeerde daarop via de rechtbank om meer openheid te krijgen en verzocht zelfs om de onderzoeksleider te kunnen horen bij de rechter-commissaris. De rechtbank ging echter niet mee in dit verzoek.

Volgens de Officier van Justitie is er de afgelopen tijd uitgebreid onderzoek gedaan naar een aantal digitale middelen. Uit deze gegevens bleek de complete administratie van het tweetal inzichtelijk te zijn. Hiermee werd voor Justitie duidelijk wie er verantwoordelijk was voor de opslag.

Geen dna op vuurwapen

Ook liet de Officier van Justitie weten dat er nog DNA onderzoeken lopen naar sporen op zes aangetroffen vuurwapens. Van een vuurwapen is het dna-onderzoek reeds afgerond. Daarop werden in ieder geval geen sporen van Mike S. aangetroffen.

Mike S. was aanwezig bij de zitting. Zijn 29-jarige medeverdachte verscheen niet in de rechtbank. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal begin december plaatsvinden. De officier van justitie liet weten dat het onderzoek bijna volledig is afgerond.

Mobiele versie afsluiten