HomeA9Actief voor Amstelveen: 'Bewoners Keizer Karelpark niet serieus genomen'

Actief voor Amstelveen: ‘Bewoners Keizer Karelpark niet serieus genomen’

AMSTELVEEN – De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ over het plotseling annuleren van de tijdelijke voetgangersbrug over de A9 ter hoogte van het oude KPMG-gebouw. “Het lijkt wel of de bewoners van het Keizer Karelpark voor de zoveelste maal door de gemeente niet serieus worden genomen en worden weggezet als niet interessant,” zegt fractievoorzitter Michel Becker.

Vorige week werd bekend dat de eerder geplande voetgangersbrug in verband met veiligheidsmaatregelen voor te veel vertraging zou zorgen. De brug zou maar liefst zestig procent van de tijd afgesloten moeten zijn. Voor een oplossing die voor minder vertraging zorgt, is geen plaats.

Lees ook: Geen tijdelijke voetgangersbrug over A9 bij Bovenlandpad

“Een verrassende uitkomst na een lange periode van nadenken en rekenen aan de zijde van de projectleiding aanleg A9. Onbegrijpelijk, in het licht van de moderne technische mogelijkheden in deze tijd. En blijkbaar een makkelijke weg als het moeilijk wordt. Wij vinden het onvoorstelbaar,” reageert Becker.

Hij vervolgt: “Als gevolg van het niet doorgaan van de tijdelijke voetgangersbrug moeten bewoners uit het oostelijke deel van het Keizer Karelpark nog jarenlang kilometers omlopen om het stadscentrum te bereiken.”

‘Bewoners Keizer Karelpark niet interessant’

Wat AVA betreft worden de bewoners van Keizer Karelpark in Amstelveen weggezet als niet-interessant. “Recente voorbeelden? Het afzien van een echt wijkcentrum in het Keizer Karelpark en het megalomane project flatgebouw aan de Ouderkerkerlaan. En nu dit weer.”

AVA vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente blijkbaar niet haar invloed heeft aangewend om de desastreuze beslissing van RWS de voetgangersbrug te schrappen tegen te gaan en constructief naar oplossingen te zoeken.

AANRADERS