HomeAmstelvenersAantal positieve coronatests naar absoluut hoogtepunt in Amstelveen

Aantal positieve coronatests naar absoluut hoogtepunt in Amstelveen

AMSTELVEEN – Het aantal positieve coronatests in Amstelveen is de afgelopen dagen op een absoluut hoogtepunt gekomen. Nog nooit kwamen er in Amstelveen zoveel nieuwe gevallen per dag bij. Afgelopen woensdag 5 januari werden er zelfs 156 nieuwe gevallen gemeld. De vorige piek was 20 november met 138 positieve tests.

Ook de gemiddelden over zeven dagen hebben in onze gemeente een recordhoogte bereikt. Over de afgelopen week werden er gemiddeld per dag 118 nieuwe besmettingen gemeld. Dat aantal zal de komende waarschijnlijk alleen nog maar stijgen. Op 2 en 3 januari was er relatief namelijk een laag aantal besmettingen.

Aalsmeer koploper

Als wordt gerekend met het aantal besmette personen per 100.000 inwoners zijn de getallen hoog maar vallen ze mee in vergelijking met de buurgemeenten. Amstelveen noteert 162 besmettingen, Aalsmeer 225, Uithoorn 219 en Amsterdam zelfs 257 besmettingen per 100.000 inwoners.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS